Werken als doktersassistent

Als doktersassistent ben je de spil van de huisartsenpraktijk. Je bent verantwoordelijk voor administratie, baliewerk, en persoonlijk contact met patiënten. Je voert kleine medische handelingen uit en bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten, waarbij je de urgentie bepaalt en zorgt voor passende zorg. Deze dynamische baan biedt veel afwisseling en eigen verantwoordelijkheid, en je werkt nauw samen met collega’s in de praktijk.

Ben jij doktersassistent of wil je graag doktersassistent worden? Lees dan verder over wat Zorroo in de regio Oosterhout voor jou kan betekenen.

Samen beter

Als doktersassistent maak je deel uit van Zorroo. Samen met elkaar vormen we een hechte organisatie met hart voor de huisartsenzorg. Je kunt bij ons aan de slag bij een van de ruim 35 huisartsenpraktijken, bij ZoHealthy Flexpool of doorgroeien als praktijkondersteuner Somatiek of triagist bij Huisartsenpost Oosterhout. Je ontmoet veel collega doktersassistenten in de regio.

Slogan Zorroo

Werken als doktersassistent bij een huisartsenpraktijk

Alle huisartsenpraktijken in de regio Oosterhout maken zich sterk voor de best mogelijke patiëntenzorg. Als doktersassistent is er veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt je verder specialiseren in een bepaalde medische richting of op het gebied van organisatie en management. Er zijn vrijwel altijd vacatures voor doktersassistenten. Dus als je op zoek bent naar een baan als doktersassistent bij een huisartsenpraktijk is de kans op succes groot.

Als doktersassistente aan de slag bij ZoHealthy Flexpool

Krijg jij als doktersassistent energie van het werken in verschillende praktijken? Ga dan direct aan de slag in de ZoHealthy Flexpool. Als doktersassistent in de flexpool val je in wanneer de vaste doktersassistent niet kan werken. Dit maakt je werk afwisselend en uitdagend. Zo heb je de voordelen van een vaste baan, maar de flexibiliteit om per periode een wisselend aantal uren te werken. Fijn te combineren met bijvoorbeeld een vast dienstverband als doktersassistent.

Doorgroeien naar triagist bij Huisartsenpost Oosterhout

Wil jij als doktersassistent het verschil maken in de spoedzorg? Ga dan als triagist aan de slag bij onze kleinschalige Huisartsenpost Oosterhout. Na je opleiding als triagist bepaal je met jouw medische kennis wat de urgentie is van de spoedvragen die binnenkomen buiten kantooruren. Een ideale parttimebaan als je houdt van uitdaging, hectiek en afwisseling in je werk. Ook makkelijk te combineren met je dienstverband als doktersassistent of je gezinsleven.

Doorgroeien naar praktijkondersteuner Somatiek

Als doktersassistent kun je ook doorgroeien naar praktijkondersteuner Somatiek. Na je opleiding ondersteun je de huisarts dan bij de behandeling van de chronische ziektes diabetes, COPD, astma en hart- en vaatziekten. Je begeleidt jouw patiënten zelfstandig. De patiënt staat centraal en je sluit bij de behandeling zoveel mogelijk aan op wensen en behoeften.

Uitgelichte vacatures

Hoe doktersassistent worden

De opleiding tot doktersassistent is een MBO-opleiding op niveau 4. Deze opleiding volg je bij ROC Tilburg of Curio.

De meeste huisartsenpraktijken en Huisartsenpost Oosterhout zijn erkende leerbedrijven voor deze opleiding. Bekijk onze stageplekken voor een doktersassistent op  s-bb.nl en stagemarkt.nl.

Omscholen naar doktersassistent

Ook kun je je vanuit ander werk omscholen naar doktersassistent. Veel huisartsenpraktijken zoeken nieuwe doktersassistenten. Je doet dat met een BBL-opleiding (2-3 dagen werken en 1 dag school) bij ROC Tilburg of Curio. Wij matchen je graag met een van onze huisartsenpraktijken.

Heb je interesse of vragen?

Neem contact op met ons team HR. Ook voor jouw open sollicitatie.

Sabine van Kemenade

HR en Kwaliteit

Lisanne Buijks

HR